Kamen je najstariji prirodni materijal koji se koristi u građevinarstvu. Upotrebljavao se od početka razvoja civilizacije do današnjih dana.

 


Od njega su napravljena svjetska graditeljska čuda kao što su piramide u Egiptu i Kineski zid, zatim građevine antičke Grčke i starog Rima, veliki broj manastira, katedrala i drugih kulturno-istorijskih spomenika.

Danas se upotrebljava za vjernu rekonstrukciju objekata minulih vremena a zastupljen je i u izradi enterijera i eksterijera na savremenim građevinama poznatih svjetskih arhitekata.


Povratak od vještačkih materijala ka kamenu, na ovim prostorima, je u potpunom skladu sa prirodom.
Tu neophodnost povratka najbolje ilustruju riječi pisca Z. Hodžića koji za umjetnika sa ovih prostora koji se vraća obradi kamena kaže: »Tako se, sasvim prirodno, vratio kamenu! Jer kamen je bio svuda oko njega, na njemu se rodio i odrastao, od kamena su i kuća i međa, i prag i prozor, i konoba i terasa, stepenište i ograda; od njega je i njemu i vjekovima korišćeni put; u kamenu je i bunar; od kamena su napravljene mnoge palate; od kamena su vješti skulptori, klesari i arhitekti ukrašavali manastire.«
Preduzeće MilStone bavi se eksploatacijom kamena, obradom i ugradnjom raznih proizvoda od kamena. Posjeduje sopstveni majdan visokokvalitetnog kamena. Nalazi se na prostoru gdje je priroda zaista bila izdašna što se tiče kvaliteta i kvantiteta kamena. Na tom prostoru ljudi su vjekovima koristili kamen kao osnovni građevinski materijal. Bogato iskustvo kombinovano sa upotrebom savremenih mašina kao rezultat daju razne proizvode od kamena najfinije obrade.

 

Radimo:

Klesani kamen raznih debljina i dimenzija
Štokovani rezani kamen u svim debljinama od 30mm i deblje
Okresani kamen pravilnih oblika (bunja)
Stepeništa po mjeri i dogovoru
Vratnici, nadvratnici, pragovi i dr.
Terase
Kamine
Ognjišta
Unutrašnje podove
Restauracija starih kamenih građevina
Crkve, zvonici, spomenici
Vile, planinarske domove,vikendice,
Porodične kuće,
Kamena guvna i dr.
Život u prirodnom ambijentuMobilni
+382 67 880 453
E-mail
milstone@t-com.me

 
Početna stranica